Zaklada predstavljena javnosti

Na Svečanoj akademiji tvrtke TIM ZIP, održanoj 14. rujna 2017. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu predstavljena je Zaklada Ivan Bulić osnovana na inicijativu obitelji Bulić i tvrtke TIM ZIP.
Zaklada je osnovana s namjerom da potakne, olakša i omogući izvrsnima i najboljima, a prvenstveno studentima, mladim istraživačima, zatim profesorima, znanstvenicima, inženjerima, tehnolozima i svima drugima u struci da postignu vrhunske rezultate iz područja pekarstva, slastičarstva, konditorstva i prehrambenog inženjerstva općenito.
Nagrade, priznanja, potpore, stipendije i ostala novčana sredstva Zaklade mogu dobiti redoviti studenti dodiplomskog ili postdiplomskog studija koji su svojim radom ostvarili iznimne rezultate te fizičke i pravne osobe koje svojim radom ili projektom daju ili su dale poseban doprinos struci.
Zakladu do sada, još u fazi osnivanja, podupire već 11 poznatih tvrtki iz regije, kao i više od 50 fizičkih osoba, prijatelja obitelji i struke.
Prisutnima je Zakladu predstavio prof. dr. sc. Damir Ježek, dekan Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva za izbor kandidata za nagrade.