Na Danu PBF-a uručeno je priznanje Zakladi

Dana 30.4.2019. godine Prehrambeno – biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu svečano je obilježio 63 godina studija Prehrambene tehnologije i Biotehnologije, 38 godina samostalnog rada Fakulteta, 33 godina studija Nutricionizma i 23 godina rada prve Zaklade u visokom školstvu – Biotehničke zaklade PBF-a.

Dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Damir Ježek obratio se uzvanicima i osvrnuo na izuzetan rad Fakulteta i zapažena postignuća koja su uvelike doprinijela razvoju struke.

Dugogodišnja djelatnost Fakulteta u obrazovanju visokokvalitetnog stručnog kadra te izvođenje znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata u suradnji s gospodarstvom bili su i ostali glavni pokretač razvoja hrvatskog gospodarstva u području biotehnologije, prehrambene tehnologije i nutricionizma.

Izvrsnu suradnju Fakulteta s partnerima u prehrambenoj industriji i srodnim djelatnostima potvrđuju i tvrtka TIM ZIP te Zaklada Ivan Bulić. Fakultet je dao izuzetan doprinos brojnim stručnim seminarima u organizaciji Richemont kluba Hrvatske i tvrtke TIM ZIP, a sve stručne recenzije knjiga TIM ZIP-ove Biblioteke „Kruh za život“ napisala je vrhunska stručnjakinja iz područja prehrambene biotehnologije, profesorica na Fakultetu,  dr. sc. Duška Ćurić.

Zakladi Ivan Bulić, koja od 2017. godina motivira, stipendira i nagrađuje najbolje studente i stručnjake Fakulteta, ovom je prilikom uručeno Priznanje za kvalitetnu suradnju i izuzetan doprinos razvoju struke. Priznanje je u ime Zaklade primila dr. sc. Dajana Bulić, članica Zakladne uprave, a prisutne je srdačnim govorom pozdravio upravitelj Zaklade, Vladimir Bulić koji je čestitao djelatnicima Fakulteta i nagrađenim studentima na postignutim rezultatima i zaželio im daljnji uspješni rad na nadogradnji znanja i stjecanju novih vještina.