Dobitnici potpora, stipendija i nagrada Zaklade Ivan Bulić za akademsku godinu 2020./2021.

Natječaj Zaklade Ivan Bulić uspješno je realiziran te je temeljem prijedloga Stručnog povjerenstva, koje je razmatralo čak 61 prijavu, Zakladna uprava na svojoj sjednici 11.11.2020. godine donijela Odluku o dobitnicima stipendija, priznanja i nagrada za akademsku godinu 2020./2021.

Dobitnici stipendije u iznosu 15.000,00 kuna godišnje su:

Iva Mađarić
Katja Radolović
Laura Režek
Monika Bestvina
(Stipendije za drugu godinu preddiplomskog studija)

Renata Mavrić
Marko Iveša
Nikša Bekavac
Gloria Kovač
(Stipendije za treću godinu preddiplomskog studija)

Ana Poščić
Jelena Kaurinović
Dora Kitonić
Amanda Gaši
Ena Buljubašić
(Stipendije za prvu godinu diplomskog studija)

Karla Kragić
Matija Pejković Prekslavec
Katarina Varga
Karla Tomljanović
(Stipendije za drugu godinu diplomskog studija)

Nagradu za najbolji diplomski rad s naslovom “Trajnost keksa bez šećera s dodatkom nusproizvoda prosa i heljde“ u iznosu od 5.000,00 kuna osvojila je Ivana Kuzmić.

Godišnja nagrada Ivan Bulić za najbolji doktorski rad na temu “Razvoj bezglutenskoga kruha poboljšane arome, povećane prehrambene vrijednosti i produljene trajnosti u iznosu od 7.000,00 kuna dodijeljena je dr. sc. Saši Drakuli.

Osim toga, dodijeljene su i tri jednokratne potpore: Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za sufinanciranje troškova sanacije Laboratorija za kemiju i tehnologiju žitarica uslijed štete uzrokovane poplavom, zatim Obrtničkoj školi Osijek za nabavu stroja za izradu i oblikovanje keksa, kao i pokrivanje troškova uvođenja trofazne struje te Udruzi Farmica za nabavu grijanih karantena za najmlađe nezbrinute životinje.

Iako je proglašenje ovogodišnjih dobitnika i uručenje nagrada trebalo biti upriličeno na zakazanoj četvrtoj Svečanoj sjednici Zaklade Ivan Bulić, razvoj epidemiološke situacije uvjetovao je Odluku Zakladne uprave o odgađanju svečanosti zakazane za 2.12.2020. godine.

Obzirom na nemogućnost fizičkog okupljanja, usmjerimo naše misli prema onima koji to najviše zaslužuju, čestitajmo im i zaplješćimo te im poželimo još mnogo sreće, upornosti i volje za nastavak koračanja stazom izvrsnosti kojom su se tako odvažno uputili.

 

Preuzmite dokumente